Alles wat je moet weten over Proventil zonder recept

 

Voor Proventil heb je in Nederland een recept nodig. Om je pillen legaal en zonder recept te krijgen, kun je gebruik maken van behandeling op afstand. Onder bepaalde voorwaarden is zo'n online behandeling ook in NL mogelijk en kun je je medicijnen krijgen zonder persoonlijk bezoek aan een arts.

Hieronder lees je of je een recept nodig hebt voor Proventil, onder welke voorwaarden het mogelijk is om medicatie zonder recept te krijgen, welke risico's eraan verbonden zijn en waar je een behandeling op afstand kunt krijgen.

Proventil zonder recept via online apotheek

Op online platforms kun je een geschikt geneesmiddel zoals Proventil verkrijgen. Vul een medische vragenlijst in die inzicht geeft in je gezondheidstoestand en start een online consult. De behandelende arts controleert je gegevens en schrijft, indien nodig, je recept online uit. Anders zal hij een alternatief aanbevelen.

Je wordt via je patiëntenaccount op de hoogte gebracht van verdere vragen. Zodra het consult is afgerond en de behandelend arts een recept voor je behandeling heeft uitgeschreven, wordt je medicatie - discreet verpakt - afgeleverd op het adres van je keuze.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt je medicatie naar het adres van jouw keuze gestuurd, discreet verpakt en gratis.

Behandeling aanvragen

Brand Proventil, prijs per verpakking

66.50 €

Generiek Albuterol, prijs per verpakking

33.25 € (100mcg x 1 inhalators)

Brand Proventil, prijs per inhalator

66.50 €

Generiek Albuterol, prijs per inhalator

33.25 €

Indicaties


Proventil wordt gebruikt voor het behandelen van ademhalingsproblemen bij patiënten met astma of bepaalde andere aandoeningen van de luchtwegen. Proventil is een sympathicomimeticum (beta-agonist) luchtwegverwijder. Het werkt door het ontspannen van de gladde spieren in de luchtwegen, waardoor lucht stromen gemakkelijker in en uit de longen.

Instructies


Gebruik Proventil zoals voorgeschreven door uw arts.

Proventil is alleen inhalatie. Doe het niet in de ogen. Als je Proventil in de ogen, onmiddellijk spoelen met koud leidingwater.
Verwijder een flacon uit de folieverpakking. Leg de resterende flesjes terug in de zak voor opslag.
Niet gebruiken Proventil als deze deeltjes bevat, troebel of verkleurd, of als de flacon is gebarsten of beschadigd.
Om Proventil gebruiken, draai opent de bovenkant van het flesje en giet de volledige inhoud in de vernevelaar reservoir.
Sluit de vernevelaar reservoir naar het mondstuk of gezichtsmasker. Sluit de vernevelaar om de compressor.
Zitten in een comfortabele, rechtop. Plaats het mondstuk in uw mond (of op het gezicht masker) en zet de vernevelaar.
Adem rustig, diep en gelijkmatig mogelijk totdat er geen nevel meer wordt gevormd in de vernevelaar kamer (ongeveer 5 tot 15 minuten).
Reinig de vernevelaar volgens de instructies. Het niet goed reinigen van de vernevelaar kan leiden tot bacteriën die in de geneeskunde. Dit kan leiden tot een infectie. Om te voorkomen dat bacteriën die het geneesmiddel gebruikt voor het geheel direct na opening van de container voor de eerste keer.
Stop niet met het gebruik van Proventil zonder controle met uw arts.
Heeft Proventil niet mengen met andere geneesmiddelen in de vernevelaar tenzij anders voorgeschreven door uw arts.
Als u een dosis van Proventil missen en je gebruikt het regelmatig, gebruik het zo snel mogelijk. Als meerdere uren zijn verstreken, of indien het is bijna tijd voor de volgende dosis, neem geen dubbele dosis in te halen, tenzij geadviseerd door uw zorgverzekeraar. Gebruik geen 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Proventil gebruiken.

Opslag


Bewaren Proventil tussen 36 en 77 graden F (2 en 25 graden C). Bewaren in de beschermende folieverpakking te allen tijde. Uit de buurt van warmte, vocht en licht. Niet bewaren in de badkamer. Niet gebruiken na de vervaldatum op de verpakking of doos. Houd Proventil buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

Meer Info


Werkzame stof: albuterolsulfaat.

Heeft Proventil NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Proventil zijn
u gebruik maakt van een andere kortwerkende sympathicomimetische bronchusverwijder (bijv. metaproterenol) of epinefrine.

Neem contact op met uw arts meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Proventil. Vertel uw arts of apotheker als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als u een voorgeschiedenis van hartproblemen (bijvoorbeeld, snelle of onregelmatige hartslag, hartfalen), bloedvat problemen, hoge bloeddruk, of een laag kaliumgehalte in het bloed
als u een voorgeschiedenis van convulsies, diabetes, een overactieve schildklier, nierproblemen, of een bijnier tumor (feochromocytoom)
als u ooit een ongewone reactie op een ander sympathicomimetische geneeskunde (bijvoorbeeld pseudo-efedrine) hebben gehad
als u een monoamine oxidase remmers (MAO-remmers) (bijvoorbeeld fenelzine) of tricyclische antidepressiva (zoals amitriptyline), of als u een van deze geneesmiddelen heeft in de afgelopen 14 dagen.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Proventil. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Diuretica (bijv. furosemide, hydrochloorthiazide), omdat het risico van een laag kaliumgehalte in het bloed kan worden verhoogd
Catechol-O-methyltransferase (COMT)-remmers (bijv. entacapon), epinefrine, MAO-remmers (bijvoorbeeld fenelzine), sympathicomimetische kortwerkende luchtwegverwijders (bijv. metaproterenol), stimulerende middelen (bijvoorbeeld amfetamine), sympathicomimetica (bijv. pseudo-efedrine), of tricyclische antidepressiva (zoals amitriptyline), omdat zij het risico van Proventil's bijwerkingen kunnen verhogen,
Bèta-blokkers (bijv. propranolol) omdat doeltreffendheid Proventil kan dalen
Digoxine omdat de effectiviteit ervan kan worden verminderd door Proventil.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Proventil kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.
Belangrijke veiligheidsinformatie:

Proventil kan duizeligheid veroorzaken. Deze effecten kunnen worden erger als je het met alcohol of bepaalde medicijnen. Gebruik Proventil met voorzichtigheid. Rijd niet of het uitvoeren van andere mogelijk onveilige taken totdat u weet hoe u reageren.
Proventil kan soms leiden tot ernstige ademhalingsproblemen direct nadat u een dosis te gebruiken. Als dit gebeurt, onmiddellijk medische zorg in een keer.
Als uw gebruikelijke dosis niet goed werkt, uw symptomen erger worden, of als u het vaker dan normaal te gebruiken, neem dan contact op met uw arts. Dit kan een teken van ernstig astma verergert zijn. Uw arts kan uw dosis moet of medicijnen veranderen.
Proventil moeten werken voor maximaal 6 uur. Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis of gebruik vaker dan voorgeschreven zonder met uw arts. De kans op ernstige hartproblemen en soms de dood kan worden verhoogd met overmatig gebruik van Proventil.
Proventil kan een droge mond of een onaangename smaak in uw mond veroorzaken. Je mond spoelen met water na elke dosis kan helpen verlichten van deze effecten.
Vertel uw arts of tandarts dat u Proventil voordat u een medische of tandheelkundige zorg, spoedeisende behandelingen of chirurgische ingreep.
Raadpleeg uw arts voordat u een ander inhalatiegeneesmiddelen terwijl u Proventil.
Diabetes patiënten - Proventil kan uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Check bloedsuikerspiegel voet. Vraag uw arts voordat u de dosering van uw diabetes geneeskunde.
Wanneer uw geneesmiddel aanbod dreigt te raken, bel dan met uw arts of apotheker zo snel mogelijk voor een vulling.
Gebruik Proventil met voorzichtigheid bij ouderen, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten ervan.
Proventil dient te worden gebruikt met uiterste voorzichtigheid bij kinderen jonger dan 2 jaar oud is, de veiligheid en effectiviteit bij deze kinderen zijn niet bevestigd.
Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik Proventil bij kinderen, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten ervan.
Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger wordt, neem dan contact op met uw arts. U moet de voordelen en risico's van het gebruik van Proventil bespreken terwijl je zwanger bent. Het is niet bekend of Proventil wordt aangetroffen in moedermelk. Als u zijn of zullen worden borstvoeding geven terwijl u Proventil gebruiken, contact op met uw arts. Bespreek eventuele risico's voor uw baby.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Hoesten, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, zenuwachtigheid, sinus ontsteking, pijnlijke of droge keel, tremor, slaapproblemen, ongewone smaak in de mond, braken.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), pijn op de borst, oorpijn, snelle of onregelmatige hartslag, nieuw of verergerd moeite met ademhalen; stampende in de borst, ernstige hoofdpijn of duizeligheid, ongewone heesheid, piepende ademhaling.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Waar kan ik Proventil kopen zonder recept?

Proventil is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. Daarom is er geen legale manier om Proventil zonder recept te verkrijgen. Er zijn echter praktische oplossingen om online een recept voor Proventil te verkrijgen.

Patiënten kunnen Proventil gemakkelijk en snel online bestellen via de platforms. Nadat u een medische vragenlijst hebt ingevuld, beoordeelt de behandelend arts uw individuele situatie. Als u geschikt bent voor de medicatie van uw voorkeur, zal hij of zij u een recept geven dat u kunt vullen bij een online apotheek of bij een lokale apotheek. Naast deze medicatie kun je op deze manier ook eenvoudig medicatie uit vele andere categorieën verkrijgen.

Proventil voorschrijven en verzenden via online apotheken?

Als u op zoek bent naar een eerste of vervolgbehandeling of regelmatig medicijnen moet slikken, kunnen online apotheken u helpen - eenvoudig en zonder persoonlijk advies.

Start een online consultatie door een medische vragenlijst in te vullen en uw behandelingsbehoeften kenbaar te maken.

Een bevoegde arts zal uw informatie beoordelen en een geschikte behandeling aanbevelen.

Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt Proventil discreet verpakt en gratis verzonden naar het adres van uw keuze.

Hasan Igde

Medisch en professioneel getest

Hasan Igde is doctor in de geneeskunde en gespecialiseerd in urologie en uro-oncologie. Hij ondersteunt DoktorABC met zijn expertise in andrologie en de gezondheid van mannen. Igde's expertise omvat ook erectiestoornissen en andere gezondheidsproblemen bij mannen. Hasan Igde heeft deze medische inhoud beoordeeld en bevestigt dat deze medisch up-to-date is en dat de informatie juist is.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.