Kan Promethazine zonder recept worden verkregen?

 

Nee, in Nederland kunnen de pillen zoals Promethazine niet zonder recept worden gekocht. Het is belangrijk om te benadrukken dat de receptplicht voor deze pillen in NL er niet voor niets is. Het werkzame bestanddeel van dit medicijn kan onder bepaalde omstandigheden ernstige bijwerkingen veroorzaken, vooral bij patiënten met bepaalde reeds bestaande aandoeningen. Het is daarom essentieel dat een arts een grondige medische geschiedenis afneemt en mogelijke risicofactoren uitsluit voordat hij Promethazine voorschrijft.

Zijn er voordelen verbonden aan het online kopen van Promethazine?

Het afslankmiddel Promethazine online kopen heeft een hele reeks voordelen. Aan de ene kant bespaar je jezelf een rit naar je dokter en vervolgens naar de apotheek. Aan de andere kant kunnen sommige mensen met overgewicht zich ongemakkelijk voelen om dit onderwerp met hun gebruikelijke medische omgeving te bespreken.

Promethazine is ook niet zonder recept verkrijgbaar op internet. Je kunt echter wel profiteren van de discrete procedure en snelle verzending die online winkels bieden.

Je hoeft het echter niet te doen zonder een professionele beoordeling van je persoonlijke situatie. Onze artsen zullen je uitgebreid ondervragen en je vervolgens een recept voor Promethazine geven als de medicatie geschikt voor je is.

Anders zullen ze alternatieven voorstellen die beter bij je passen.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt uw medicatie discreet verpakt en gratis naar het adres van uw keuze verzonden.

Behandeling aanvragen

Brand Promethazine, prijs per verpakking

83.04 €

Generiek Promethazine, prijs per verpakking

41.52 € (25mg x 60 pillen)

Brand Promethazine, prijs per pil

1.38 €

Generiek Promethazine, prijs per pil

0.69 €

Indicaties


Promethazine is in een groep van geneesmiddelen genaamd fenothiazinen (FEEN-oh-thye-a-zeens). Het werkt door het veranderen van de acties van chemische stoffen in je hersenen. Promethazine fungeert ook als een antihistamine. Het blokkeert de effecten van de natuurlijke chemische histamine in je lichaam.

Promethazine wordt gebruikt om allergische symptomen zoals jeuk, loopneus, niezen, jeukende of waterige ogen, netelroos en jeukende huiduitslag te behandelen.

Promethazine voorkomt ook reisziekte, en behandelt misselijkheid en braken of pijn na de operatie. Het wordt ook gebruikt als een kalmerend of slaapmiddel.

Promethazine is niet voor gebruik bij de behandeling van symptomen van astma, longontsteking, of andere lagere luchtweginfecties.

Instructies


Neem promethazine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem het niet in grotere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten van deze medicatie te krijgen.

Promethazine kan worden ingenomen met of zonder voedsel of melk.

Meet vloeibare medicijn met een duidelijke maatlepel of medicijnen cup, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Bel uw arts als uw symptomen niet verbeteren of als ze erger worden tijdens het gebruik van promethazine.

Deze medicatie kan ertoe leiden dat u ongewone resultaten met bepaalde medische tests. Vertel elke arts die u behandelt dat u gebruikt promethazine.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit geneesmiddel gebruikt. Overdosering symptomen kunnen ernstige slaperigheid, duizeligheid, droge mond, grote pupillen, blozen, misselijkheid, braken, oppervlakkige ademhaling, en flauwvallen.

Dosering


Neem het zoals voorgeschreven door uw arts.

Opslag


Slaan promethazine bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Meer Info


Werkzame stof: Promethazine

Stop met het gebruik promethazine en bel uw arts onmiddellijk als u spiertrekkingen of ongecontroleerde bewegingen van je ogen, lippen, tong, gezicht, armen of benen. Dit kunnen vroege tekenen van gevaarlijke bijwerkingen. Promethazine kan bijwerkingen die je denken of reacties kunnen worden aangetast. Wees voorzichtig als u gaat rijden of iets doen dat vereist dat je wakker en alert. Geen alcohol, die enkele van de bijwerkingen van promethazine kan verhogen. Er zijn veel andere geneesmiddelen die kunnen interageren met promethazine. Vertel uw arts over alle voorgeschreven en over-the-counter medicijnen die u gebruikt. Dit omvat vitaminen, mineralen, kruiden-producten en medicijnen die door andere artsen voorgeschreven. Begin niet met het gebruik van een nieuw geneesmiddel zonder uw arts te vertellen. Houd een lijst met u van alle medicijnen die u gebruikt en laat deze lijst aan elke arts of andere zorgverlener die u behandelt.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Promethazine mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 2 jaar oud. Promethazine kan ernstige ademhalingsproblemen of overlijden bij een kind jonger dan 2 kunnen veroorzaken. Volg nauwgezet de instructies van uw arts bij het geven van dit geneesmiddel aan een kind van elke leeftijd. Gebruik dit medicijn niet gebruiken als u een ernstige astma, emfyseem of andere ademhalingsproblemen, of als u allergisch bent voor promethazine of andere fenothiazinen, zoals chloorpromazine (Thorazine), flufenazine (Permitil), perfenazine (Trilafon), prochloorperazine (Compazine, Compro zijn ), thioridazine (Mellaril), of trifluoperazine (Stelazine).

Als u bepaalde voorwaarden kunt u een aanpassing van de dosering of speciale tests nodig hebben om deze medicatie veilig te gebruiken. Voordat u promethazine nemen, vertel uw arts als u:

een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen;

hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk;

lever-of nierziekte;

ernstige astma, emfyseem, chronische obstructieve longziekte (COPD) of andere ademhalingsproblemen;

slaapapneu (ademstilstand tijdens de slaap);

glaucoom;

een maagzweer of een digestief obstructie;

beenmergdepressie;

bijnier tumor (feochromocytoom);

vergrote prostaat of problemen met plassen;

lage niveaus van calcium in het bloed (hypocalciëmie), of

als u ooit een ernstige bijwerking hebben gehad tijdens het gebruik van promethazine of andere fenothiazine.

FDA zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of promethazine schadelijk is voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is niet bekend of promethazine overgaat in de moedermelk of als het kan een zogende baby kan schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby. Ouderen kunnen meer kans op bijwerkingen van promethazine hebben.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos, ademhalingsproblemen, zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop met het gebruik promethazine en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen:

spiertrekkingen of ongecontroleerde bewegingen van je ogen, lippen, tong, gezicht, armen of benen;

tremor (ongecontroleerde schudden), kwijlen, problemen met slikken, problemen met evenwicht of met lopen;

rusteloos, zenuwachtig of opgewonden gevoel;

hoge koorts, stijve spieren, verwardheid, zweten, snelle of onregelmatige hartslag, snelle ademhaling;

gevoel alsof je misschien pass out;

inbeslagneming (convulsies);

bleke huid, gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, koorts, keelpijn, griepachtige symptomen;

verminderd zicht, tunnelvisie, waterige ogen, verhoogde gevoeligheid voor licht;

hallucinaties, agitatie;

misselijkheid en buikpijn, huiduitslag, en geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen);

urineren minder dan normaal of helemaal niet;

gewrichtspijn of zwelling met koorts, gezwollen klieren, spierpijn, pijn op de borst, braken, ongewone gedachten of gedrag, en fragmentarisch huidskleur, of

trage hartslag, zwakke pols, flauwvallen, langzame ademhaling (ademhaling kan stoppen).

Minder ernstige promethazine bijwerkingen kunnen zijn:

duizeligheid, slaperigheid, angst;

wazig zien, droge mond, verstopte neus;

piep in je oren;

gewichtstoename, zwelling in uw handen of voeten;

impotentie, problemen met een orgasme, of

constipatie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Vertel uw arts over alle ongebruikelijke of lastige bijwerking.

Vrij verkrijgbare alternatieven voor Promethazine

Voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren, zijn er naast receptmedicijnen een aantal vrij verkrijgbare alternatieven. Deze omvatten kruiden, niet-farmaceutische oplossingen en veranderingen in levensstijl.

Kruidengeneesmiddelen zijn een populaire optie omdat ze vaak natuurlijker lijken en minder bijwerkingen hebben dan traditionele medicijnen. In veel gevallen is het medische effect echter niet wetenschappelijk bewezen.

Dergelijke middelen bevatten vaak extracten van ginseng, ginkgo biloba, maca of tribulus terrestris, die bekend staan om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is echter belangrijk om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je deze middelen gebruikt.

Niet-medicamenteuze benaderingen omvatten therapieën zoals acupunctuur of massage, die stress kunnen verminderen en de bloedstroom kunnen bevorderen, wat een positief effect kan hebben op de gezondheid.

Aanbevolen veranderingen in levensstijl zijn een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het stoppen of minderen met alcohol en tabak.

Er kunnen dus vrij verkrijgbare maatregelen en behandelmethoden zijn die een aanvulling of alternatief zijn voor conventionele medicatie. Deze moeten echter altijd in overleg met een professional uit de gezondheidszorg worden uitgevoerd om de beste oplossing voor het individu te vinden.

Waar kun je Promethazine kopen?

Promethazine zonder recept kun je nergens legaal en veilig kopen. Als je Promethazine wilt kopen met een recept, heb je in principe drie opties om uit te kiezen:

De plaatselijke apotheek in combinatie met een voorafgaand bezoek aan de arts, die een recept zal uitschrijven.

Een postorderapotheek, waar het recept per post of elektronisch naartoe wordt gestuurd voordat de apotheek de Promethazine naar je opstuurt.

Medische bemiddelingsplatforms. Hier kun je snel en discreet een online medisch consult aanvragen, dat bestaat uit een vragenlijst. Als de arts je aanvraag goedkeurt, stuurt hij het uitgeschreven recept onmiddellijk door naar een postorderapotheek. Je ontvangt de gewenste Promethazine binnen 24 - 48 uur. Medicatie, consult en verzending zijn bij de prijs inbegrepen.

Is het legaal om Promethazine te kopen zonder recept?

Medicijnen met de werkzame stof Promethazine zijn over het algemeen alleen op recept verkrijgbaar in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit betekent dat een arts een recept moet uitschrijven en een dosering moet bepalen.

Dr. med. Marinela Adamescu, Allgemeinmedizinerin

Medisch - professioneel getest

De medische inhoud op deze pagina is gemaakt in samenwerking met en beoordeeld door een van onze artsen of medische experts. De informatie is uitsluitend afkomstig van betrouwbare en geverifieerde bronnen, onderzoeken, studies en meningen van experts. De medische inhoud wordt regelmatig herzien om maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen. Meer informatie over het redactieproces is te vinden in ons redactieproces.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.