Lariam tabletten zonder recept

 

Nee, in Nederland kunnen de pillen zoals Lariam niet zonder recept worden gekocht. Het is belangrijk om te benadrukken dat de receptplicht voor deze pillen in NL er niet voor niets is. Het werkzame bestanddeel van dit medicijn kan onder bepaalde omstandigheden ernstige bijwerkingen veroorzaken, vooral bij patiënten met bepaalde reeds bestaande aandoeningen. Het is daarom essentieel dat een arts een grondige medische geschiedenis afneemt en mogelijke risicofactoren uitsluit voordat hij Lariam voorschrijft.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt uw medicatie discreet verpakt en gratis naar het adres van uw keuze verzonden.

Behandeling aanvragen

Kan ik Lariam in Nederland kopen zonder recept?

Zoals uitgelegd in het vorige punt, is voor Lariam in NL een recept nodig - zowel in apotheken als bij online bestellen. Er is echter ook de mogelijkheid om het recept niet alleen online te kopen, maar ook volledig online op te stellen. De oplossing hiervoor is het online recept. Dit is een moderne methode om medicijnen voor de behandeling van astma te verkrijgen zonder dat je daarvoor naar een dokterspraktijk hoeft te gaan - vanuit je luie stoel.

Om online een recept voor Lariam te krijgen, moet je eerst een behandelingsvragenlijst invullen waarin je informatie geeft over je symptomen en medische geschiedenis. Deze informatie wordt vervolgens digitaal beoordeeld door een gespecialiseerde arts om te controleren of de door jou gekozen medicatie de juiste is voor jou.

Zodra de geregistreerde arts je behandelvragenlijst heeft goedgekeurd, wordt je bestelling verwerkt en ligt deze binnen de kortste keren in je brievenbus. Veel aanbieders adverteren met 24-uurs levering, wat betekent dat het zelfs mogelijk is om de medicatie die je nodig hebt in het weekend te krijgen.

Kan ik Lariam zonder recept kopen in Nederland?

Om Lariam middel zonder recept te verkrijgen, kan een behandeling op afstand worden gebruikt in NL. Dergelijke online behandelingen zijn sinds 2018 wettelijk toegestaan in NL. Er zijn echter wel enkele vereisten om je Lariam behandeling legaal en zonder recept te verkrijgen door middel van behandeling op afstand:

De online dienst moet bevoegd zijn om medische diensten te verlenen in de EU.

De voorschrijvende online artsen moeten geregistreerd zijn in de EU.

U gebruikt de online dienst uitsluitend voor uw eigen behandeling.

Persoonlijk arts-patiënt contact wordt ondersteund, maar niet volledig vervangen. Ga regelmatig op controle bij uw arts.

Je koopt je Lariam zonder recept nadat de online arts het heeft voorgeschreven.

U vult de vragenlijst voor medische behandeling naar waarheid in.

Brand Lariam, prijs per verpakking

185.26 €

Generiek Mefloquine, prijs per verpakking

185.26 € (250mg x 30 pillen)

Brand Lariam, prijs per pil

6.18 €

Generiek Mefloquine, prijs per pil

6.18 €

Indicaties


Lariam (Mefloquine) is een medicijn voor malaria, een ziekte veroorzaakt door parasieten. Dit geneesmiddel werkt door te interfereren met de groei van parasieten in de rode bloedcellen van het menselijk lichaam.

Parasieten die malaria veroorzaken voert typisch het lichaam door de beet van een mug. Malaria komt veel voor in gebieden zoals Afrika, Zuid-Amerika en Zuid-Azië.

Mefloquine wordt gebruikt voor de behandeling of preventie van malaria.

Mefloquine kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Instructies


Neem deze medicatie precies zoals het was voorgeschreven voor u. Niet de medicijnen die in grotere hoeveelheden, of neem voor meer dan de aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Het is belangrijk om deze medicatie regelmatig om optimaal voorkomen malaria. Als u stopt met de medicatie vroeg voor welke reden dan ook, overleg dan met uw arts over andere vormen van malaria preventie.

Als u problemen met slikken de mefloquine tablet hebt, kunt u de tablet fijnmaken en meng het in een klein glas melk, water of andere drank te slikken gemakkelijker te maken.
Als u moet overgeven binnen 1 uur na het innemen van deze medicatie, neem nog een halve dosis. Als je het braken aanhoudt, bel dan met uw arts.

Als u dit geneesmiddel gebruikt om malaria te voorkomen:

Start met het innemen van het geneesmiddel 1 week voordat u een gebied waar malaria is gemeenschappelijk. Ga door met het geneesmiddel eenmaal per week tijdens uw verblijf en gedurende ten minste 4 weken nadat u het gebied te verlaten.

Neem uw wekelijkse dosis in op dezelfde dag per week.

Als u stopt met het geneesmiddel vroeg voor welke reden dan contact op met een arts over een andere vorm van malaria preventie.

Als u mefloquine om malaria te behandelen:

Neem vijf (5) tabletten in een keer, tenzij uw arts u anders adviseert.
Heeft mefloquine niet op een lege maag.
Neem het medicijn met een vol glas (8 ounces) van water.

Naast het nemen van mefloquine, gebruik beschermende kleding, insectenwerende middelen, en klamboe rond je bed om verder te voorkomen muggenbeten die malaria kunnen veroorzaken.

Om zeker te zijn van deze medicatie is geen schadelijke effecten te veroorzaken, kan het nodig zijn uw leverfunctie te testen met bloed testen op een regelmatige basis. Mogelijk moet u ook regelmatig oogonderzoek. Gebruik geen bezoeken aan uw arts niet te missen.
Neem contact op met uw arts zo snel mogelijk als u zijn blootgesteld aan malaria, of als u koorts of andere symptomen van de ziekte tijdens of na een verblijf in een gebied waar malaria is gemeenschappelijk.

Geen medicatie is 100% effectief bij het behandelen of voorkomen van malaria. Voor de beste resultaten, te houden met behulp van de medicatie zoals voorgeschreven. Praat met uw arts als u koorts, braken of diarree tijdens uw behandeling.

Dosering


Volwassen patiënten

Vijf tabletten (1250 mg) mefloquine hydrochloride te worden gegeven als een enkele orale dosis. Het geneesmiddel mag niet worden ingenomen op een lege maag en moet worden toegediend met ten minste 8 oz (240 ml) water.

Als een full-kuur met Lariam (mefloquine) niet binnen 48 tot 72 uur leiden tot verbetering, dient Lariam (mefloquine) niet gebruikt worden voor herbehandeling. Een alternatieve behandeling worden gebruikt. Evenzo, als vorige profylaxe met mefloquine is mislukt, Lariam (mefloquine) mag niet worden gebruikt voor curatieve behandeling.

Malaria profylaxe

De aanbevolen profylactische dosis van Lariam (mefloquine) ongeveer 5 mg / kg lichaamsgewicht eenmaal per week. Een 250 mg Lariam (mefloquine) tablet dient eenmaal per week worden gehouden bij pediatrische patiënten die zwaarder zijn dan 45 kg. Bij pediatrische patiënten die minder wegen dan 45 kg, de wekelijkse dosis afneemt in verhouding tot het lichaamsgewicht:

30 tot 45 kg: 3/4 tablet

20 tot 30 kg: 1/2 tablet

Ervaring met Lariam (mefloquine) bij pediatrische patiënten die minder wegen dan 20 kg is beperkt.

Opslag


Slaan mefloquine bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Meer Info


Werkzaam bestanddeel: Mefloquine

Gebruik dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor mefloquine of soortgelijke medicijnen zoals kinine (Qualaquin) of kinidine (Quinaglute, Quinidex, Quin-Release) zijn.

Je moet ook geen gebruik maken van mefloquine om malaria te voorkomen als u een recente geschiedenis van:

toevallen;

depressie;

angst, of

schizofrenie of andere psychiatrische ziekte.

Echter, kan uw arts mefloquine voorschrijven om malaria te behandelen, zelfs als je hebt een van de bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan.

Als u een van deze andere voorwaarden hebben, kunt u een aanpassing van de dosering of speciale tests nodig hebben om deze medicatie veilig te gebruiken:

leverziekte;

een geschiedenis van depressie;

epilepsie of andere epilepsie;

nierziekte;

ernstige complicaties van malaria, of ongecontroleerde braken of diarree.

FDA zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of mefloquine is schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Malaria is eerder dood in een zwangere vrouw veroorzaken. Als u zwanger bent, overleg dan met uw arts over de risico's van het reizen naar gebieden waar malaria is gemeenschappelijk. Mefloquine kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby. Mefloquine mag niet worden gebruikt om malaria bij een kind jonger dan 6 maanden of die minder dan 11 £ weegt behandelen. Mefloquine mag niet worden gebruikt voor malaria bij een kind dat minder dan £ 99 weegt voorkomen.Belangrijke veiligheidsinformatie

Heeft halofantrine (Halfan) niet nemen terwijl u mefloquine of net nadat je ermee gestopt. Ernstige, levensbedreigende bijwerkingen van uw hart kan optreden als u halofantrine duren voordat de mefloquine uit je lichaam is verdwenen.

Vermijd het nemen van chloroquine (Aralen Fosfaat), kinine (Qualaquin) of kinidine (Quinaglute, Quinidex, Quin-Release) tijdens het gebruik van mefloquine.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos, ademhalingsproblemen, zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop de inname van mefloquine en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking, zoals:

depressieve stemming, onrustig of angstig voelen;

verwardheid, extreme angst, hallucinaties, ongewone gedachten of gedrag;

ernstige of ongecontroleerde braken of diarree;

koorts;

hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid;

misselijkheid, buikpijn, verlies van eetlust, donkere urine, klei gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen);

zweertjes in de mond;

ongewone pijn, vermoeidheid, gewichtsverlies;

ernstige huiduitslag, of

gemakkelijk blauwe plekken of bloeden.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn:

hoesten;

hoofdpijn;

zwakte;

duizeligheid, of

jeuk.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden.

Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen.

Vrij verkrijgbare alternatieven voor Lariam

Voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren, zijn er naast receptmedicijnen een aantal vrij verkrijgbare alternatieven. Deze omvatten kruiden, niet-farmaceutische oplossingen en veranderingen in levensstijl.

Kruidengeneesmiddelen zijn een populaire optie omdat ze vaak natuurlijker lijken en minder bijwerkingen hebben dan traditionele medicijnen. In veel gevallen is het medische effect echter niet wetenschappelijk bewezen.

Dergelijke middelen bevatten vaak extracten van ginseng, ginkgo biloba, maca of tribulus terrestris, die bekend staan om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is echter belangrijk om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je deze middelen gebruikt.

Niet-medicamenteuze benaderingen omvatten therapieën zoals acupunctuur of massage, die stress kunnen verminderen en de bloedstroom kunnen bevorderen, wat een positief effect kan hebben op de gezondheid.

Aanbevolen veranderingen in levensstijl zijn een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het stoppen of minderen met alcohol en tabak.

Er kunnen dus vrij verkrijgbare maatregelen en behandelmethoden zijn die een aanvulling of alternatief zijn voor conventionele medicatie. Deze moeten echter altijd in overleg met een professional uit de gezondheidszorg worden uitgevoerd om de beste oplossing voor het individu te vinden.

Waar kun je Lariam kopen?

Lariam zonder recept kun je nergens legaal en veilig kopen. Als je Lariam wilt kopen met een recept, heb je in principe drie opties om uit te kiezen:

De plaatselijke apotheek in combinatie met een voorafgaand bezoek aan de arts, die een recept zal uitschrijven.

Een postorderapotheek, waar het recept per post of elektronisch naartoe wordt gestuurd voordat de apotheek de Lariam naar je opstuurt.

Medische bemiddelingsplatforms. Hier kun je snel en discreet een online medisch consult aanvragen, dat bestaat uit een vragenlijst. Als de arts je aanvraag goedkeurt, stuurt hij het uitgeschreven recept onmiddellijk door naar een postorderapotheek. Je ontvangt de gewenste Lariam binnen 24 - 48 uur. Medicatie, consult en verzending zijn bij de prijs inbegrepen.

Lariam voorschrijven en verzenden via online apotheken?

Als u op zoek bent naar een eerste of vervolgbehandeling of regelmatig medicijnen moet slikken, kunnen online apotheken u helpen - eenvoudig en zonder persoonlijk advies.

Start een online consultatie door een medische vragenlijst in te vullen en uw behandelingsbehoeften kenbaar te maken.

Een bevoegde arts zal uw informatie beoordelen en een geschikte behandeling aanbevelen.

Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt Lariam discreet verpakt en gratis verzonden naar het adres van uw keuze.

Hasan Igde

Medisch en professioneel getest

Hasan Igde is doctor in de geneeskunde en gespecialiseerd in urologie en uro-oncologie. Hij ondersteunt DoktorABC met zijn expertise in andrologie en de gezondheid van mannen. Igde's expertise omvat ook erectiestoornissen en andere gezondheidsproblemen bij mannen. Hasan Igde heeft deze medische inhoud beoordeeld en bevestigt dat deze medisch up-to-date is en dat de informatie juist is.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.