Kan ik Rosuvastatin in Nederland kopen zonder recept?

 

Nee, in Nederland kunnen de pillen zoals Rosuvastatin niet zonder recept worden gekocht. Het is belangrijk om te benadrukken dat de receptplicht voor deze pillen in NL er niet voor niets is. Het werkzame bestanddeel van dit medicijn kan onder bepaalde omstandigheden ernstige bijwerkingen veroorzaken, vooral bij patiënten met bepaalde reeds bestaande aandoeningen. Het is daarom essentieel dat een arts een grondige medische geschiedenis afneemt en mogelijke risicofactoren uitsluit voordat hij Rosuvastatin voorschrijft.

Zijn er voordelen verbonden aan het online kopen van Rosuvastatin?

Het afslankmiddel Rosuvastatin online kopen heeft een hele reeks voordelen. Aan de ene kant bespaar je jezelf een rit naar je dokter en vervolgens naar de apotheek. Aan de andere kant kunnen sommige mensen met overgewicht zich ongemakkelijk voelen om dit onderwerp met hun gebruikelijke medische omgeving te bespreken.

Rosuvastatin is ook niet zonder recept verkrijgbaar op internet. Je kunt echter wel profiteren van de discrete procedure en snelle verzending die online winkels bieden.

Je hoeft het echter niet te doen zonder een professionele beoordeling van je persoonlijke situatie. Onze artsen zullen je uitgebreid ondervragen en je vervolgens een recept voor Rosuvastatin geven als de medicatie geschikt voor je is.

Anders zullen ze alternatieven voorstellen die beter bij je passen.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt uw medicatie discreet verpakt en gratis naar het adres van uw keuze verzonden.

Behandeling aanvragen

Brand Rosuvastatin, prijs per verpakking

130.34 €

Generiek rosuvastatin, prijs per verpakking

65.17 € (10mg x 30 pillen)

Brand Rosuvastatin, prijs per pil

4.34 €

Generiek rosuvastatin, prijs per pil

2.17 €

Indicaties


Rosuvastatine wordt gebruikt voor het verlagen van hoge cholesterol en triglyceriden bij bepaalde patiënten. Het verhoogt ook de high-density lipoproteïne (HDL, "goede") cholesterol. Het wordt ook gebruikt om atherosclerose (vernauwing van de bloedvaten) vertragen bij patiënten met een hoog cholesterolgehalte in het bloed. Het wordt gebruikt samen met een geschikt dieet. Rosuvastatine is een HMG-CoA reductase remmer, ook bekend als een "statine." Het werkt door de productie van bepaalde vetachtige stoffen in het lichaam, zoals cholesterol.

Instructies


Gebruik Rosuvastatine zoals voorgeschreven door uw arts.

Neem Rosuvastatine via de mond met of zonder voedsel.
Als u ook een antacidum dat aluminium of magnesium in zich heeft, neem deze dan ten minste 2 uur na het innemen van rosuvastatine. Neem contact op met uw arts als u vragen hebt.
Blijf Rosuvastatine nemen, zelfs als u zich goed voelt. Gebruik geen dosis te missen.
Als u een dosis van Rosuvastatine missen, neem dan zo spoedig mogelijk. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem niet 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u rosuvastatine gebruiken.

Opslag


Store Rosuvastatine bij kamertemperatuur, tussen 68 en 77 graden F (20 tot 25 graden C). Uit de buurt van warmte, vocht en licht. Houd Rosuvastatine buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

Heeft Rosuvastatine NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Rosuvastatine zijn
u leverproblemen of onverklaarde abnormale leverfunctie tests
u zwanger bent of borstvoeding geeft
u itraconazol gebruikt, mibefradil of telithromycine.

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met rosuvastatine. Vertel uw arts of apotheker als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u van plan bent zwanger te worden
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als u een lage bloeddruk, een ernstige infectie, nierproblemen, een traag werkende schildklier, diabetes, of een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
als u uitgedroogd bent of bepaalde spierproblemen (bv., pijn, zwakte), creatine (CPK) in het bloed zijn toegenomen; of metabolisme, hormonale, of elektrolyt problemen
als je op de dialyse
als u alcohol drinkt of een voorgeschiedenis van leverproblemen of alcoholmisbruik
als u een orgaantransplantatie hebben gehad of hebben onlangs een grote operatie of een ernstig letsel.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met rosuvastatine. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Fibraten (bijv. gemfibrozil, clofibraat), immunosuppressiva (bijv. ciclosporine), lopinavir / ritonavir, of niacine omdat ze het risico op spier-of nierproblemen kunnen verhogen
Anticoagulantia (bijv. warfarine), cimetidine, ketoconazol, macrolide immunosuppressiva (bijvoorbeeld tacrolimus) of spironolacton omdat het risico van hun bijwerkingen kunnen worden verhoogd met rosuvastatine.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Rosuvastatine kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Rosuvastatine kan duizeligheid veroorzaken. Deze effecten kunnen worden erger als je het met alcohol of bepaalde medicijnen. Gebruik Rosuvastatine met voorzichtigheid. Rijd niet of het uitvoeren van andere mogelijk onveilige taken totdat u weet hoe u reageren.
Het drinken van alcohol per dag of in grote hoeveelheden kan het risico op leverproblemen met rosuvastatine te verhogen. Raadpleeg uw arts voor het drinken van alcohol terwijl u rosuvastatine.
Volg het dieet en lichaamsbeweging programma gegeven aan u door uw zorgverzekeraar.
Vertel uw arts of tandarts dat u Rosuvastatine voordat u een medische of tandheelkundige zorg, spoedeisende behandelingen of chirurgische ingreep.
Vrouwen die zwanger kunnen worden moeten effectieve anticonceptie gebruiken tijdens het gebruik van rosuvastatine. Raadpleeg uw arts als u vragen hebt over het gebruik van anticonceptie te hebben.
Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis zonder controle met uw arts.
Meld eventuele onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte aan uw arts meteen, vooral als u ook koorts of algemene lichamelijke ongemakken.
Lab tests, waaronder cholesterolgehalte in het bloed, leverfunctie, nierfunctie, en creatine (CPK) in het bloed, kan worden uitgevoerd terwijl u rosuvastatine gebruiken. Deze tests kunnen worden gebruikt voor het bewaken van uw aandoening of controleren op bijwerkingen. Zorg ervoor dat alle arts en laboratorium benoemingen.
Gebruik rosuvastatine met voorzichtigheid bij Aziatische patiënten en oudere patiënten, ze kunnen meer gevoelig voor de effecten, in het bijzonder ernstige spierproblemen (bv. spierpijn, gevoeligheid of zwakte) zijn.
Rosuvastatine te worden gebruikt met uiterste voorzichtigheid bij kinderen; veiligheid en werkzaamheid bij kinderen zijn niet bevestigd.
Zwangerschap en borstvoeding: Gebruik geen rosuvastatine als u zwanger bent. Het kan schadelijk zijn voor de foetus. Niet zwanger te worden terwijl u het gebruikt. Als u denkt dat u zwanger bent, neem dan contact op met uw arts meteen. Het is niet bekend of rosuvastatine wordt aangetroffen in moedermelk. Geef geen borstvoeding tijdens het gebruik van rosuvastatine.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Constipatie, keelpijn.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), pijn op de borst, donkere urine, gewrichtspijn, spierpijn, gevoeligheid of zwakte (met of zonder koorts of vermoeidheid), bleke ontlasting, ernstige of aanhoudende hoofdpijn, maagpijn, zwelling van de handen, enkels of voeten; gele verkleuring van de ogen of de huid.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Waar kun je Rosuvastatin kopen?

Rosuvastatin zonder recept kun je nergens legaal en veilig kopen. Als je Rosuvastatin wilt kopen met een recept, heb je in principe drie opties om uit te kiezen:

De plaatselijke apotheek in combinatie met een voorafgaand bezoek aan de arts, die een recept zal uitschrijven.

Een postorderapotheek, waar het recept per post of elektronisch naartoe wordt gestuurd voordat de apotheek de Rosuvastatin naar je opstuurt.

Medische bemiddelingsplatforms. Hier kun je snel en discreet een online medisch consult aanvragen, dat bestaat uit een vragenlijst. Als de arts je aanvraag goedkeurt, stuurt hij het uitgeschreven recept onmiddellijk door naar een postorderapotheek. Je ontvangt de gewenste Rosuvastatin binnen 24 - 48 uur. Medicatie, consult en verzending zijn bij de prijs inbegrepen.

Waarom is het nog steeds mogelijk om online Rosuvastatin te kopen zonder recept?

Als je online een aanbieder tegenkomt die Rosuvastatin of andere pillen zonder recept aanbiedt, kun je er zeker van zijn dat het om een dubieuze en mogelijk gevaarlijke aanbieder gaat. Gelukkig zijn de aangeboden producten placebo's die geen werkzame bestanddelen bevatten. Een eventueel effect is dan alleen denkbeeldig. In ergere gevallen zijn het namaakpreparaten die gevaarlijke ingrediënten bevatten en een aanzienlijk risico voor de gezondheid kunnen vormen. Als je gezondheidsschade oploopt na het innemen van dergelijke preparaten, heb je geen enkele verzekeringsaanspraak. We raden daarom sterk af om ze te kopen en in te nemen.

Bovendien is de aankoop en verkoop van Rosuvastatin illegaal en strafbaar. Iedereen die Rosuvastatin zonder recept bestelt bij een van deze dubieuze online verkopers kan in geval van twijfel worden vervolgd. Iedereen die zonder recept pillen uit een ander land haalt, begaat een administratieve overtreding en moet mogelijk een boete betalen.

Het risico op het plegen van een strafbaar feit of het schaden van je eigen gezondheid is daarom relatief hoog wanneer je Rosuvastatin koopt zonder recept. Het is beter om er zeker van te zijn dat je preparaat een legale en veilige seksuele verbeteraar is door een recept van een arts te halen. Dankzij bemiddelingsplatforms kan dit nu discreet, snel en gemakkelijk worden gedaan, zodat Rosuvastatin kopen met een recept geen onaangename ervaring voor je wordt.

Rosuvastatin voorschrijven en verzenden via online apotheken?

Als u op zoek bent naar een eerste of vervolgbehandeling of regelmatig medicijnen moet slikken, kunnen online apotheken u helpen - eenvoudig en zonder persoonlijk advies.

Start een online consultatie door een medische vragenlijst in te vullen en uw behandelingsbehoeften kenbaar te maken.

Een bevoegde arts zal uw informatie beoordelen en een geschikte behandeling aanbevelen.

Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt Rosuvastatin discreet verpakt en gratis verzonden naar het adres van uw keuze.

Dr. Catherine Anne Austin

Medisch adviseur

Dr. Catherine Anne Austin is een praktiserend arts met uitgebreide medische expertise. Ze zorgt voor het welzijn van de patiënten van Online Doctor en zorgt ervoor dat alle voorgeschreven behandelingen geschikt en veilig zijn voor onze patiënten.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.