Alles wat je moet weten over Vytorin zonder recept

 

Voor Vytorin heb je in Nederland een recept nodig. Om je pillen legaal en zonder recept te krijgen, kun je gebruik maken van behandeling op afstand. Onder bepaalde voorwaarden is zo'n online behandeling ook in NL mogelijk en kun je je medicijnen krijgen zonder persoonlijk bezoek aan een arts.

Hieronder lees je of je een recept nodig hebt voor Vytorin, onder welke voorwaarden het mogelijk is om medicatie zonder recept te krijgen, welke risico's eraan verbonden zijn en waar je een behandeling op afstand kunt krijgen.

Vytorin zonder recept via online apotheek

Op online platforms kun je een geschikt geneesmiddel zoals Vytorin verkrijgen. Vul een medische vragenlijst in die inzicht geeft in je gezondheidstoestand en start een online consult. De behandelende arts controleert je gegevens en schrijft, indien nodig, je recept online uit. Anders zal hij een alternatief aanbevelen.

Je wordt via je patiëntenaccount op de hoogte gebracht van verdere vragen. Zodra het consult is afgerond en de behandelend arts een recept voor je behandeling heeft uitgeschreven, wordt je medicatie - discreet verpakt - afgeleverd op het adres van je keuze.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt je medicatie naar het adres van jouw keuze gestuurd, discreet verpakt en gratis.

Behandeling aanvragen

Kan ik Vytorin zonder recept kopen in Nederland?

Om Vytorin middel zonder recept te verkrijgen, kan een behandeling op afstand worden gebruikt in NL. Dergelijke online behandelingen zijn sinds 2018 wettelijk toegestaan in NL. Er zijn echter wel enkele vereisten om je Vytorin behandeling legaal en zonder recept te verkrijgen door middel van behandeling op afstand:

De online dienst moet bevoegd zijn om medische diensten te verlenen in de EU.

De voorschrijvende online artsen moeten geregistreerd zijn in de EU.

U gebruikt de online dienst uitsluitend voor uw eigen behandeling.

Persoonlijk arts-patiënt contact wordt ondersteund, maar niet volledig vervangen. Ga regelmatig op controle bij uw arts.

Je koopt je Vytorin zonder recept nadat de online arts het heeft voorgeschreven.

U vult de vragenlijst voor medische behandeling naar waarheid in.

Brand Vytorin, prijs per verpakking

160.30 €

Generiek ezetimibe simvastatin, prijs per verpakking

80.15 € (30mg x 30 pillen)

Brand Vytorin, prijs per pil

5.34 €

Generiek ezetimibe simvastatin, prijs per pil

2.67 €

Indicaties


Vytorin wordt gebruikt voor de behandeling van hoog cholesterol samen met een cholesterolverlagend dieet. Vytorin is een combinatie van 2 geneesmiddelen. Ezetimibe werkt door het verminderen van de hoeveelheid cholesterol die je lichaam opneemt uit uw dieet. Simvastatine is een HMG-CoA reductaseremmer of "statine." Het werkt door het blokkeren van een enzym dat nodig is voor je lichaam om cholesterol te maken. Verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed vermindert de kans op hart-en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes. Vytorin is niet aangetoond dat hartaanvallen of beroertes meer dan alleen simvastatine verminderen.

Instructies


Gebruik Vytorin zoals voorgeschreven door uw arts.

Neem Vytorin via de mond met of zonder voedsel, bij voorkeur in de avond, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.
Nemen Vytorin op hetzelfde tijdstip iedere dag zal je helpen herinneren aan te geven.
Als u ook een galzuursequestrant (bijv. cholestyramine, colestipol, colesevelam) nemen, niet binnen 2 uur vóór of 4 uur na inname van Vytorin nemen. Raadpleeg uw arts als u vragen hebt.
Voor de beste resultaten dient Vytorin worden gebruikt samen met de oefening, een low-cholesterol/low-fat dieet, en een gewicht-verlies programma als je overgewicht hebt. Volg het dieet en lichaamsbeweging programma gegeven aan u door uw zorgverzekeraar.
Het eten van grapefruit of het drinken van grapefruitsap kan in uw bloed de hoeveelheid Vytorin verhogen, wat het risico kan verhogen voor ernstige bijwerkingen. Het risico kan groter zijn met grote hoeveelheden grapefruit of grapefruitsap. Vermijd grote hoeveelheden grapefruit of grapefruitsap (bv. meer dan een kwart per dag). Praat met uw arts of apotheker als u vragen hebt over het opnemen van grapefruit of grapefruitsap in uw dieet tijdens het gebruik van Vytorin hebben.
De meeste mensen met een hoog cholesterol voel me niet ziek. Blijf Vytorin te nemen, zelfs als u zich goed voelt. Mis geen enkele dosis.
Als u een dosis van Vytorin missen, neem dan zo spoedig mogelijk. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem niet 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Vytorin gebruiken.

Opslag


Store Vytorin bij kamertemperatuur, tussen 68 en 77 graden F (20 en 25 graden C). Uit de buurt van warmte, vocht en licht. Niet bewaren in de badkamer. Houd Vytorin buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

Meer Info


Actieve Ingrediënten: ezetimibe, simvastatine.

Heeft Vytorin NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Vytorin zijn
u leverproblemen of lopende abnormale leverfunctie testresultaten
u een ander geneesmiddel dat simvastatine of ezetimibe bevat nemen
u neemt een HIV-proteaseremmer (bijv. nelfinavir, lopinavir, ritonavir), itraconazol, ketoconazol, een macrolide of ketolide antibioticum (bijv. claritromycine, erytromycine, troleandomycine), mibefradil of nefazodon
u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Vytorin. Vertel uw arts of apotheker als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als u een vrouw bent in de vruchtbare leeftijd
lage bloeddruk,, onbehandelbare aanvallen, of ernstige metabole, endocriene, of elektrolyt problemen als u nierproblemen, spierproblemen, of een familiegeschiedenis van spierproblemen hebben
als je die voor een grote operatie, hebben onlangs een groot trauma, of een ernstige infectie of een voorgeschiedenis van alcoholmisbruik
als u een orgaantransplantatie hebben gehad en u een geneesmiddel om een ​​afstotingsreactie te onderdrukken.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Vytorin. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere geneesmiddelen, met name een van de volgende:

Amiodaron, angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers (bijv., enalapril), azoolantimycotica (bijv. itraconazol, ketoconazol), ciclosporine, danazol, delavirdine, diltiazem, fibraten (bijv. clofibraat, fenofibraat), fluconazol, gemfibrozil, HIV-proteaseremmers (bijv. ritonavir), imatinib, macrolide antibiotica (bijv. erytromycine), macrolide immunosuppressiva (bijvoorbeeld tacrolimus), mibefradil, nefazodon, niacine, nicotinezuur, streptograminen, telitromycine, verapamil, of voriconazol omdat bijwerkingen, zoals spierpijn, optreden
Bosentan, carbamazepine, cholestyramine, hydantoïnen (bijv. fenytoïne), rifampicine of sint-janskruid, omdat zij de effectiviteit Vytorin kan dalen
Anticoagulantia (bijv. warfarine) omdat het risico van hun bijwerkingen kunnen worden verhoogd Vytorin.

Dat is misschien niet een volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverstrekker als Vytorin kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u neemt. Informeer bij uw zorgverzekeraar voordat u start, stop, of de dosering van een geneesmiddel.
Belangrijke veiligheidsinformatie:

Vytorin kan duizeligheid, slaperigheid, of stoornissen in het gezichtsvermogen veroorzaken. Deze effecten kunnen worden erger als je het met alcohol of bepaalde medicijnen. Gebruik Vytorin met voorzichtigheid. Rijd niet of het uitvoeren van andere mogelijk onveilige taken totdat u weet hoe u reageren.
Het kan enkele weken duren voor Vytorin te werken.
Een goede tandheelkundige zorg is belangrijk tijdens het gebruik van Vytorin. Poets en flos je tanden en regelmatig bezoek aan de tandarts.
Vytorin kan uw lever schaden. Uw risico kan groter zijn als u alcohol drinkt terwijl u Vytorin zijn. Praat met uw arts voordat u Vytorin of andere koortsreductiemiddelen nemen als je drinkt meer dan 3 drankjes met alcohol per dag.
Vytorin kan leiden tot letsel aan uw spieren, vooral wanneer genomen bij hogere doseringen of wanneer genomen met bepaalde andere geneesmiddelen. Neem contact op met uw arts meteen als u spierpijn, gevoeligheid of zwakte, vooral met koorts.
Sommige patiënten die Vytorin hebben gemeld slecht geheugen of slaapproblemen. Als u deze effecten ervaart, raadpleeg dan uw arts.
Lab tests, waaronder cholesterolgehalte in het bloed, leverfunctietesten, of spier tests kunnen worden uitgevoerd terwijl u Vytorin gebruiken. Deze tests kunnen worden gebruikt voor het bewaken van uw aandoening of controleren op bijwerkingen. Zorg ervoor dat alle arts en laboratorium benoemingen.
Vytorin moet worden gebruikt met uiterste voorzichtigheid bij kinderen jonger 10 jaar de veiligheid en effectiviteit bij deze kinderen zijn niet bevestigd.
Zwangerschap en borstvoeding: Gebruik geen Vytorin als u zwanger bent. Niet zwanger te worden terwijl u het gebruikt. Als u denkt dat u zwanger bent, neem dan contact op met uw arts meteen. Het is niet bekend of Vytorin wordt aangetroffen in moedermelk. Geef geen borstvoeding tijdens het gebruik van Vytorin.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Diarree, griepachtige symptomen, hoofdpijn, pijn in de armen of benen, vermoeidheid, de bovenste luchtwegen.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen of slikken beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), wazig zien of visie veranderingen, verandering in de hoeveelheid urine, pijn op de borst; donker urine, depressie, snelle hartslag, koorts, verlies van eetlust, spier-gevoeligheid, pijn of zwakte, misselijkheid, gevoelloosheid, tintelingen, branderigheid, of zwakte in de armen, handen, voeten of benen, bleke ontlasting, maag tederheid; onverklaarbare pijn in de maag of mid-bovenrug, ongewone blauwe plekken of bloeden, ongewone vermoeidheid, braken, geelverkleuring van de huid of ogen.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Is het legaal om Vytorin te kopen zonder recept?

Medicijnen met de werkzame stof Vytorin zijn over het algemeen alleen op recept verkrijgbaar in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit betekent dat een arts een recept moet uitschrijven en een dosering moet bepalen.

Waar kan ik Vytorin kopen zonder recept?

Vytorin is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. Daarom is er geen legale manier om Vytorin zonder recept te verkrijgen. Er zijn echter praktische oplossingen om online een recept voor Vytorin te verkrijgen.

Patiënten kunnen Vytorin gemakkelijk en snel online bestellen via de platforms. Nadat u een medische vragenlijst hebt ingevuld, beoordeelt de behandelend arts uw individuele situatie. Als u geschikt bent voor de medicatie van uw voorkeur, zal hij of zij u een recept geven dat u kunt vullen bij een online apotheek of bij een lokale apotheek. Naast deze medicatie kun je op deze manier ook eenvoudig medicatie uit vele andere categorieën verkrijgen.

Dr. med. Marinela Adamescu, Allgemeinmedizinerin

Medisch - professioneel getest

De medische inhoud op deze pagina is gemaakt in samenwerking met en beoordeeld door een van onze artsen of medische experts. De informatie is uitsluitend afkomstig van betrouwbare en geverifieerde bronnen, onderzoeken, studies en meningen van experts. De medische inhoud wordt regelmatig herzien om maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen. Meer informatie over het redactieproces is te vinden in ons redactieproces.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.