Kan ik Eurax zonder recept krijgen?

 

Nee, in Nederland kunnen de pillen zoals Eurax niet zonder recept worden gekocht. Het is belangrijk om te benadrukken dat de receptplicht voor deze pillen in NL er niet voor niets is. Het werkzame bestanddeel van dit medicijn kan onder bepaalde omstandigheden ernstige bijwerkingen veroorzaken, vooral bij patiënten met bepaalde reeds bestaande aandoeningen. Het is daarom essentieel dat een arts een grondige medische geschiedenis afneemt en mogelijke risicofactoren uitsluit voordat hij Eurax voorschrijft.

Online recept zonder persoonlijk bezoek aan de dokter

Start een online consultatie waarbij je een vertrouwelijke medische vragenlijst invult. Zodra de behandeling is goedgekeurd, wordt uw medicatie discreet verpakt en gratis naar het adres van uw keuze verzonden.

Behandeling aanvragen

Kan ik Eurax in Nederland kopen zonder recept?

Zoals uitgelegd in het vorige punt, is voor Eurax in NL een recept nodig - zowel in apotheken als bij online bestellen. Er is echter ook de mogelijkheid om het recept niet alleen online te kopen, maar ook volledig online op te stellen. De oplossing hiervoor is het online recept. Dit is een moderne methode om medicijnen voor de behandeling van astma te verkrijgen zonder dat je daarvoor naar een dokterspraktijk hoeft te gaan - vanuit je luie stoel.

Om online een recept voor Eurax te krijgen, moet je eerst een behandelingsvragenlijst invullen waarin je informatie geeft over je symptomen en medische geschiedenis. Deze informatie wordt vervolgens digitaal beoordeeld door een gespecialiseerde arts om te controleren of de door jou gekozen medicatie de juiste is voor jou.

Zodra de geregistreerde arts je behandelvragenlijst heeft goedgekeurd, wordt je bestelling verwerkt en ligt deze binnen de kortste keren in je brievenbus. Veel aanbieders adverteren met 24-uurs levering, wat betekent dat het zelfs mogelijk is om de medicatie die je nodig hebt in het weekend te krijgen.

Kan ik Eurax zonder recept kopen in Nederland?

Om Eurax middel zonder recept te verkrijgen, kan een behandeling op afstand worden gebruikt in NL. Dergelijke online behandelingen zijn sinds 2018 wettelijk toegestaan in NL. Er zijn echter wel enkele vereisten om je Eurax behandeling legaal en zonder recept te verkrijgen door middel van behandeling op afstand:

De online dienst moet bevoegd zijn om medische diensten te verlenen in de EU.

De voorschrijvende online artsen moeten geregistreerd zijn in de EU.

U gebruikt de online dienst uitsluitend voor uw eigen behandeling.

Persoonlijk arts-patiënt contact wordt ondersteund, maar niet volledig vervangen. Ga regelmatig op controle bij uw arts.

Je koopt je Eurax zonder recept nadat de online arts het heeft voorgeschreven.

U vult de vragenlijst voor medische behandeling naar waarheid in.

Brand Eurax, prijs per verpakking

34.92 €

Generiek Crotamiton, prijs per verpakking

34.92 € (20gm x 3 crèmes)

Brand Eurax, prijs per crème

11.64 €

Generiek Crotamiton, prijs per crème

11.64 €

Indicaties


Eurax Cream wordt gebruikt voor de behandeling van schurft en het verlichten van jeuk. Eurax Cream is een scabicidal jeukwerende.

Instructies


Gebruik Eurax Cream zoals voorgeschreven door uw arts.

Voordat u Eurax Cream, baden en uw huid volledig droog.
Voor schurft - Breng voldoende medicijnen om het hele lichaam te bedekken van de kin naar beneden. Zorg ervoor dat u de geneeskunde van toepassing in alle plooien van je lichaam, zoals tussen de vingers en tenen, onder de armen, en de liesstreek. Wrijf de geneeskunde in volledig. Breng de geneeskunde een tweede keer na 24 uur zijn verstreken, tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Niet baden alvorens de tweede dosis. Kleding en beddengoed te veranderen de volgende ochtend. Kleding en beddengoed moeten worden gestoomd of gewassen in de hete cyclus van de wasmachine. Baden om het geneesmiddel te verwijderen 48 uur na de tweede dosis.
Voor jeuk - Rub geneeskunde voorzichtig in de getroffen gebieden tot deze volledig is gewreven inch Was de handen na gebruik tenzij uw handen zijn onderdeel van het behandelde gebied.
Als u een dosis van Eurax Cream, gebruik deze zo spoedig mogelijk. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Gebruik geen 2 doses in een keer.

Vraag uw zorgverzekeraar vragen die u heeft over hoe u Eurax Cream gebruiken.

Opslag


Store Eurax Cream bij kamertemperatuur, tussen 68 en 77 graden F (20 en 25 graden C). Uit de buurt van warmte, vocht en licht. Niet bewaren in de badkamer. Korte opslag bij temperaturen tussen 59 en 86 graden F (15 en 30 graden C) is toegestaan. Houd Eurax Cream buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

Meer Info


Werkzame stof: Crotamiton.

Heeft Eurax Cream NIET als:

u allergisch bent voor elk ingrediënt in Eurax Cream zijn
u na het aanbrengen van Eurax Cream ernstige irritatie ontstaan
je irritatie bij de toepassing van lokale geneesmiddelen.

Neem contact op met uw arts of zorgverstrekker meteen als een van deze op u van toepassing.

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Eurax Cream. Vertel uw arts of apotheker als u een medische aandoening, met name als een van de volgende op u van toepassing:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u enige recept of nonprescription geneeskunde, kruidenpreparaat of voedingssupplement
als u allergieen aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen
als je geïrriteerd, ontstoken, rauw, of huilend huid.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met Eurax Cream. Echter geen specifieke interacties met Eurax Cream bekend zijn op dit moment.

Belangrijke veiligheidsinformatie:

Heeft Eurax Cream Niet gebruiken op ontstoken, rauw, of huilend huid.
Jeuk kan nog tot enkele weken als gevolg van gevoeligheid voor mijten. Dit duidt niet op falen van de behandeling. Neem contact op met uw arts voordat u Eurax Cream weer.
Eurax Cream kan schadelijk zijn bij inslikken. Als u of iemand die je kent Eurax Cream kan zijn genomen door de mond, contact op met uw lokale poison control center of onmiddellijk eerste hulp.
Voorkom dat Eurax Cream in uw ogen, neus of mond. Als je Eurax Cream in uw ogen, onmiddellijk spoelen met koud water.
Gebruik Eurax Cream met uiterste voorzichtigheid bij kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet bevestigd.
Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger wordt, te bespreken met uw arts de voordelen en risico's van het gebruik van Eurax Cream tijdens de zwangerschap. Het is onbekend of Eurax Cream wordt uitgescheiden in de moedermelk. Als u zijn of zullen worden borstvoeding geven terwijl u gebruik maakt van Eurax Cream, contact op met uw arts of apotheker om de risico's voor uw baby te bespreken.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of geringe, bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhouden of hinderlijk geworden:

Geïrriteerde huid.

Raadpleeg een arts meteen als een van deze ernstige bijwerkingen optreden:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen beklemming op de borst, zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong), ernstige irritatie.

Dit is niet een volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen hebt over de bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Is het legaal om Eurax te kopen zonder recept?

Medicijnen met de werkzame stof Eurax zijn over het algemeen alleen op recept verkrijgbaar in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit betekent dat een arts een recept moet uitschrijven en een dosering moet bepalen.

Dr. Catherine Anne Austin

Medisch adviseur

Dr. Catherine Anne Austin is een praktiserend arts met uitgebreide medische expertise. Ze zorgt voor het welzijn van de patiënten van Online Doctor en zorgt ervoor dat alle voorgeschreven behandelingen geschikt en veilig zijn voor onze patiënten.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.