Bloeddruk

 

Hoge bloeddruk neemt wereldwijd toe. Alleen al in Nederland lijdt één op de vijf volwassenen aan arteriële hypertensie. De belangrijkste reden hiervoor is onze moderne levensstijl.1 Hoge bloeddruk moet altijd serieus genomen worden. Het kan de bloedvaten beschadigen en zo secundaire ziekten zoals een beroerte, hartaanval en herseninfarct bevorderen. Het is daarom belangrijk om arteriële hypertensie zo snel mogelijk vast te stellen en een passende behandeling te starten.

Bestel Abana Online Zonder Voorschrift

Abana

Aceon online bestellen zonder recept - mag dat?

Aceon

Adalat zonder recept? Over de pillen kopen

Adalat

Albendazole zonder recept

Albendazole

Aldactone online bestellen zonder recept - mag dat?

Aldactone

Altace is nooit zonder recept verkrijgbaar. Online of ter plaatse

Altace

Kan Atorlip-10 worden behandeld zonder recept?

Atorlip-10

Atorlip-20 verkrijgen zonder recept

Atorlip-20

Is voor Atorlip-5 een recept nodig?

Atorlip-5

Is het veilig om Avalide  zonder recept te kopen?

Avalide

Kann ich Benicar 2024 ohne Rezept in Netherlands kaufen?

Benicar

Kan Betapace zonder recept worden verkregen?

Betapace

Is het veilig om Bystolic  zonder recept te kopen?

Bystolic

Calan online bestellen zonder recept - mag dat?

Calan

Cardizem verkrijgen zonder recept

Cardizem

Clonidine zonder recept?

Clonidine

Coreg zonder recept bestellen - kan dat?

Coreg

Bestel Digoxin Online Zonder Voorschrift

Digoxin

Is voor Diovan een recept nodig?

Diovan

Kann ich Dipyridamole 2024 ohne Rezept in Netherlands kaufen?

Dipyridamole

Kan ik Furosemide krijgen zonder recept?

Furosemide

Waarom is Hydrochlorothiazide niet zonder recept verkrijgbaar?

Hydrochlorothiazide

Hyzaar zonder recept in Nederland

Hyzaar

Is het veilig om Imdur  zonder recept te kopen?

Imdur

Inderal zonder recept in Nederland

Inderal

Is de Innopran XL vrij verkrijgbaar?

Innopran XL

Isoptin kopen zonder recept? Is dat mogelijk?

Isoptin

Is het Lanoxin vrij verkrijgbaar?

Lanoxin

Lasix is nooit zonder recept verkrijgbaar. Online of ter plaatse

Lasix

Wanneer u Lisinopril zonder recept moet innemen

Lisinopril

Lopressor kopen zonder recept - kan dat?

Lopressor

Lozol online bestellen zonder recept - mag dat?

Lozol

Micardis zonder recept? Over de pillen kopen

Micardis

Moduretic krijgen zonder recept

Moduretic

Kan ik Nitroglycerin krijgen zonder recept?

Nitroglycerin

Norvasc kopen zonder recept? Is dat mogelijk?

Norvasc

Is de Plendil vrij verkrijgbaar?

Plendil

Kan ik Prinivil zonder recept kopen?

Prinivil

Procardia zonder recept in Nederland

Procardia

Is de Propranolol vrij verkrijgbaar?

Propranolol

Kan Serpina zonder recept worden verkregen?

Serpina

Kan Tenormin zonder recept worden gekocht?

Tenormin

Is het veilig om Toprol XL  zonder recept te kopen?

Toprol XL

Kun je Torsemide online kopen zonder recept?

Torsemide

Kan Trandate zonder recept worden gekocht?

Trandate

Vasodilan is nooit zonder recept verkrijgbaar. Online of ter plaatse

Vasodilan

Vasotec kopen zonder recept - kan dat in Nederland?

Vasotec

Zebeta is nooit zonder recept verkrijgbaar. Online of ter plaatse

Zebeta

Kan ik Zestoretic zonder recept kopen?

Zestoretic

Kan ik Zestril in Nederland kopen zonder recept?

Zestril

 

Wat is hoge bloeddruk?

Hoge bloeddruk is een aandoening van het hart- en vaatstelsel waarbij de bloeddruk permanent te hoog is. Artsen spreken van (arteriële) hypertensie. Deze enorme langdurige belasting van het cardiovasculaire systeem kan echter ernstige schade veroorzaken aan vitale organen zoals de hersenen, het hart en de nieren, maar ook aan de ogen en de bloedvaten. De optimale bloeddruk voor een volwassene is lager dan 120/80 mmHg. Een normale bloeddruk moet lager zijn dan 130/85 mmHg. Als de gemeten waarde permanent hoger is dan 140/90 mmHg, wordt dit een hoge bloeddruk genoemd. De bloeddruk moet daarom regelmatig worden gemeten en gecontroleerd.

Oorzaken van hoge bloeddruk

Of iemand in de loop van zijn leven een hoge bloeddruk ontwikkelt, hangt af van verschillende factoren. Naast genetische aanleg en leeftijd spelen ook leefgewoonten een belangrijke rol. Mensen die veel zout consumeren lopen net zoveel risico als rokers en mensen met overgewicht. Stress, gebrek aan beweging, bepaalde anticonceptiemiddelen en te veel cafeïne of alcohol verhogen ook het risico op een hoge bloeddruk. Bepaalde ziekten zoals diabetes, lupus of hormonale stoornissen verhogen ook het risico op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk.

Een hoge bloeddruk kan echter ook optreden tijdens de zwangerschap en kan leiden tot een gebrek aan bloedtoevoer voor de baby.

Symptomen van hoge bloeddruk

De ziekte ontwikkelt zich vaak geleidelijk. Symptomen worden vaak pas duidelijk als de bloeddruk erg hoog is of als het orgaansysteem al beschadigd is. Je kunt zelf controleren of je bloeddruk binnen het normale bereik ligt met behulp van een bloeddrukmeter. Dit kun je doen bij je arts of apotheker.

Typische symptomen van hypertensie zijn duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, rood worden van het gezicht, vermoeidheid, bloedneuzen of suizen in de oren. Problemen met de ogen, zoals wazig zien, kunnen ook wijzen op een hoge bloeddruk.

Diagnose van hoge bloeddruk!

Bij het stellen van de diagnose hoge bloeddruk is de eerste stap bepalen welke vorm van hoge bloeddruk aanwezig is. Medisch gezien is er sprake van primaire en secundaire hypertensie, waarvan de oorzaken verschillend zijn.

De optimale bloeddruk voor een volwassene is lager dan 120/80 mmHg. Een normale bloeddruk moet lager zijn dan 130/85 mmHg. Als de gemeten waarde permanent hoger is dan 140/90 mmHg, spreekt men van hoge bloeddruk.

Risicogroepen

Of iemand in de loop van zijn leven een hoge bloeddruk ontwikkelt, hangt af van verschillende factoren. Naast genetische aanleg en leeftijd spelen ook leefgewoonten een belangrijke rol. Tot de leeftijd van 65 jaar is arteriële hypertensie meer kenmerkend voor mannen. Vrouwen hebben daarentegen de neiging om op latere leeftijd een hoge bloeddruk te ontwikkelen.

Mensen die veel zout eten lopen net zoveel risico als rokers en mensen met overgewicht. Stress, gebrek aan beweging en te veel cafeïne of alcohol verhogen ook het risico op een hoge bloeddruk.

Hoge bloeddruk kan ook optreden tijdens de zwangerschap en problemen opleveren voor de verzorging van de baby. Daarom wordt aanstaande moeders ook aangeraden om regelmatig hun bloeddruk te meten en mogelijke veranderingen met hun arts te bespreken.

Als bepaalde ziekten zoals diabetes, lupus of hormonale klachten al zijn vastgesteld, is het risico op hoge bloeddruk ook inherent verhoogd. Sommige anticonceptiemiddelen en bepaalde medicijnen die ibuprofen bevatten kunnen ook bijdragen aan een verhoging van de bloeddruk.

Behandelingsmogelijkheden voor hoge bloeddruk

Om hoge bloeddruk blijvend en duurzaam te behandelen, is het over het algemeen raadzaam om twee beslissende maatregelen te nemen. Ten eerste een basistherapie op basis van gezonde voeding en een duurzame levensstijl en ten tweede een behandeling met medicijnen. Hiervoor worden vaak antihypertensiva gebruikt. Deze omvatten

  1. bètablokkers
  2. ACE-remmers
  3. calciumblokkers
  4. diuretica
  5. renineremmers
  6. angiotensine-antagonisten

Een gezonde leefstijl

Een gezonde levensstijl is de meest effectieve manier om hoge bloeddruk op de lange termijn te voorkomen.2 Het kan ook vaak worden gebruikt om reeds gediagnosticeerde hypertensie te verminderen. Patiënten reageren meestal heel goed op deze vorm van therapie.

Concreet betekent dit dat je stress moet vermijden, gezond en evenwichtig moet eten en minder zout moet eten. Veel bewegen in de frisse lucht en eventueel stoppen met roken.

Als je meer wilt weten over gezonde voeding en hoge bloeddruk, klik dan hier.

Medicijntherapie

Als een gezonde en veranderde levensstijl geen verlichting biedt of als er al een hoog risico op hart- en vaatziekten bestaat, krijgen patiënten ook het advies om medicijnen te nemen. Dit gebeurt in overleg met uw arts. Eén medicijn is vaak voldoende om de ziekte onder controle te krijgen. Vaak zal je arts echter samen met jou een combinatie van verschillende preparaten voorstellen. De therapie wordt aangepast aan de individuele patiënt en de eerder gedocumenteerde medische voorgeschiedenis.

Raadpleeg deskundigen

Hoge bloeddruk is een medisch probleem waar veel mensen last van hebben en dat snel behandeld moet worden. Juist omdat een behandeling met medicijnen een grondig en regelmatig overleg met een arts vereist, is het belangrijk om medicijnen te verkrijgen van gerenommeerde en bewezen bronnen. Online Dokter Nederland kan je hierbij helpen. Onze arts- en apotheekservice biedt je de mogelijkheid om online je recept te verlengen en je favoriete medicatie te bestellen.

Ons platform verbindt je met een gecertificeerde arts die je na controle van een vragenlijst een recept verstrekt. Je wordt ook verbonden met onze postorderapotheek en kunt direct je favoriete medicatie kiezen. Een online recept kan alleen worden uitgegeven als je in het verleden al een medische keuring hebt ondergaan.

Aanmelden

Om speciale aanbiedingen en een VIP-behandeling te krijgen:

©2024 - Online Dokter Nederland

NIEUWSBRIEF

Word lid van onze mailinglijst en ontvang updates over nieuwe producten en speciale aanbiedingen.